dijous, 15 de març del 2012

El Tren. Cançó, audició i expressió a Cicle Inicial i Cicle Mitjà

Durant aquests últims dies, i aprofitant que durant aquest curs treballem diferents màquines, hem aprofitat per aprendre música a partir d'una de les màquines que al nostre poble tenim més presents: EL TREN.

Aquí teniu 3 experiències relacionades amb el tren:

1. Una cançó
. El Tren Pinxo de Banyoles (que podeu escoltar-la tot clicant a sobre del títol).
El tren Pinxo de Banyoles. Popular


2. Una audició amb expressió pictòrica. Els alumnes escolten la música i expressen el que els suggereix la música. Després s'explica la temàtica i tornen a expressar sabent que imaginava l'autor. Finalment s'explica qui toca la música: Una Big Band de Jazz.



3. Un vídeo de trens amb la música de la Màquina de tren de la Big Band de jazz de Wynton Marsalis.

dimarts, 13 de març del 2012

Músiques del món. Cicle superior. A la una.

El grup de Cicle Superior, hem estat treballant una nova cançó de l'apartat de Musiques del món.
Aquesta nova cançó, ha estat més difícil d'endevinar a quin país pertany, ja que durant l'audició hem notat que era en llengua castellana (tot i que un castellà una mica extrany...).
Les nostres deduccions ens han portat a Sud-Amèrica, però ens hem equivocat, i no ens extranya... La cançó s'anomena A la una, i pertany a el jove país de Israel.
Hem après que tenen una religió i una llengua pròpia, l'hebreu, però com que durant molts segles els membres d'aquest poble va viure barrejats amb la gent dels altres països, van adoptar la llengua d'aquests, així trobem cançons de la cultura jueva en castellà i alemany entre altres.
Finalment, els jueus van aconseguir l'estat Israel, tot i que, malauradament, massa sovint tenen problemes amb els seus veïns...


A la una (Israel)

dilluns, 5 de març del 2012

Sortida al festival de circ de Figueres. CIRCAVILA

Després de treballar el circ a l'escola, el divendres vam anar a Figueres per a participar a la Rua del Festival de Circ de Figueres. Es tractava d'una CIRCAVILA, una cercavila de circ.
Hi varen participar moltes escoles de l'Alt Empordà, tothom caracteritzat de personatges de circ.
Nosaltres, vam portar malavars i instruments.

Aquí teniu un petit recull de fotografies i un video de la TV de l'Empordà on hi sortim nosaltres, a veure si ens veiem (és fàcil de veure'ns ja que anem de color groc!!).